Kérjük válasszon kategóriát és évszámot!

Copyright © PSALMUS HUMANUS Művészetpedagógiai Egyesület, 2002–2024.

PSALMUS HUMANUS

MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI EGYESÜLET

Támogatók:

Frissítve: 2024. február 14.

Videók:

Emberi Erőforrások

Minisztériuma

Magyar Művészeti

Akadémia

HÍREK, ESEMÉNYEK

A 2006-os év eseményei

 

Karácsonyi hangversenyt tartottunk december 16-án délelőtt 10 órakora ZUGLÓI ZEG-ZUG GYERMEKHÁZBAN. (1146 Budapest, Hermina út 3.) Közreműködtek az Egyesület egészséges és fogyatékossággal élő tanulói és művésztanárai.

 

Részt vettünk a Budapest-Zugló Önkormányzatának szervezésében a CIVIL FÓRUMON október hónapban, fotókkal és oktatási segédanyagokkal szemléltetve a munkánkat.

 

Egyesületünk különös gondot fordít az integrált művészeti nevelés gyakorlatban való bemutatására. Ezért minél több lehetőséget kívánunk teremteni a nemlátó, mozgássérült és értelmi fogyatékos gyermekek szerepeltetésére. október 5-én Széchenyi Gyógyfürdő Rendezvény-termében tartottunk hangversenyt. A helyszín jól megközelíthető, ismert, és a mozgássérültek számára is akadálymentesen megközelíthető volt.

 

Szakmai Fórumot rendeztünk főiskolai oktatatók részvételével, május 16-án, Konzultációs Központunkban. Részletes szakmai programot (2-4 napos kurzusokat) terveztünk és vitattunk meg fővárosi és vidéki főiskolai hallgatók számára.

 

Integrált művészeti nevelés az iskolában és a családban címmel áprilisában oktatási segédanyagot jelentettünk meg. (A könyv megjelenését a NKA Ismeretterjesztő Kollégiuma támogatta.) A 154 oldal terjedelmű könyv elméleti előadások és hatékony, hosszú évek óta eredményesen működő művészeti műhelyeket bemutatásával ad széleskörű ismereteket a művészeti nevelés sokszínűségéről, és annak mással nem pótolható életre szóló jelentőségéről.

 

Szakmai tanácskozást rendeztünk a Magyar UNESCO Bizottsággal közösen január 26-án a Bercsényi Miklós Kollégiumban (1145 Budapest, Róna utca 177-179.) Meghívott vendégeink a hazai tanító-, tanárképző-, és művészeti egyetemek, főiskolák és a gyógypedagógus hallgatók képzésével foglalkozó intézmények pedagógiai tanszékeinek vezetői voltak, akikkel Együttműködési Szándéknyilatkozatot írtunk alá, javaslatot téve a Psalmus Humanus Konzultációs Központ elindítására.