Copyright © PSALMUS HUMANUS Művészetpedagógiai Egyesület, 2002–2024.

PSALMUS HUMANUS

MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI EGYESÜLET

Támogatók:

Frissítve: 2024. április 10.

Videók:

Emberi Erőforrások

Minisztériuma

Magyar Művészeti

Akadémia

VEZETŐSÉG

Pető József

pedagógia, ének-zene szakos tanár

Pécsi Sebestyén Általános

és Zenetagozatos Iskola

 

 

 

 

 

 

Egész pályafutásomat a műszaki és a művészi érdeklődés párhuzamos megléte jellemzi.

Kis koromtól zongorázom, ehhez gimnáziumtól társul az éneklés – különböző (kórus illetve szóló, mindkettő amatőr és professzionális) szinten.

 

Az István Gimnázium matematika tagozatáról a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karára felvételiztem, ahol alap- és szakmérnöki diplomát szereztem.

 

Fejlesztő mérnökként állami vállalatnál, kisszövetkezetben és társas vállalkozásban is dolgoztam. Voltam tanársegéd a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán, és óraadó a Műszaki Egyetemen. Szabad időmben matematikából vállaltam korrepetálást, és magánéneket tanultam. Multinacionális nagyvállalati környezetben voltam IT munkatárs,

szoftverfejlesztő és szoftver tesztelő, innen mentem nyugdíjba.

 

Műszaki pályám közepén 7 évet töltöttem az Állami Énekkarban hivatásos kórustagként, fél évet a firenzei Teatro Comunale kórusában, ahonnan visszaérkezve néhány opera főszerepet kaptam magyar vidéki színházaknál, a Magyar Állami Operaházban, illetve németországi opera turnékban. Több amatőr kórusban is énekeltem, 2 munkahelyemen munkahelyi kórust vezettem. Hobbim a zenélés, barkácsolás, informatika, baráti és ismeretségi körben szívesen végzek apróbb szerelési munkálatokat. Angol nyelven folyékonyan kommunikálok, német és

olasz nyelvből vannak emlékeim.

 

Az a személyes tapasztalatom, hogy a zene és az éneklés művelése hatalmas előnyt jelent a boldogulásban – és ez szó szerint értendő –, mind a karrier mind a személyes élmények terén, ezért szívesen csatlakozom egy olyan egyesülethez, amely ezt felismeri, hirdeti és támogatja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<< Vissza