Copyright © PSALMUS HUMANUS Művészetpedagógiai Egyesület, 2002–2024.

PSALMUS HUMANUS

MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI EGYESÜLET

Támogatók:

Frissítve: 2024. április 10.

Videók:

Emberi Erőforrások

Minisztériuma

Magyar Művészeti

Akadémia

VEZETŐSÉG

Dr. Pásztor Zsuzsa

zongoraművész-tanár,

a zenei munkaképesség-gondozás kutatója

 

 

 

 

 

 

Dr. Pásztor Zsuzsanna zenei tanulmányait 1960-ban a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián fejezte be Kadosa Pál tanítványaként. Mint friss diplomás, zongoratanári munkája mellett csatlakozott a dr. Kovács Géza, testnevelési tudományos kutató által vezetett kutatáshoz a zenei munkaképesség-gondozás témájában. Kezdetben mint tanítvány vett részt a munkában, később önálló kutatóként, és szerzőtársként dolgozott, majd az alapító halála után 1999-ben átvette a zenei munkaképesség-gondozás (Kovács-módszer) műhelyének vezetését.

 

2000 óta tanítja a Kovács-módszert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nappali tagozatán és doktori iskolájában, továbbá az Eötvös Lóránd Tudományegyetem posztgraduális szakvizsgás képzésében.

 

Mintegy félszáz publikáció (cikkek, tanulmányi, jegyzetek, könyvek írója, társszerzője és szerkesztője.) A Kovács-módszer témájában több száz előadást és tanfolyamot tartott idehaza, és több külföldi konferencián vett részt.  Iskolateremtő munkájáért számos kitüntetésben részesült.

 

 

<<< Vissza